Доступність посилання

ТОП новини

Байден: недостатні реформи в Україні підривають режим санкцій проти Росії


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Віце-президент США Джозеф Байден виступив із недвозначним повідомленням для влади України. 21 вересня у Нью-Йорку він вказав, що Київ має реалізувати економічні та політичні реформи або ризикує підірвати європейську підтримку санкцій проти Росії.

За словами Байдена, Україна має суперечливий прогрес у просуванні найважливіших судових і економічних реформ.

«Ми знаємо, що якщо вони дадуть Євросоюзу привід, є щонайменше п’ять країн уже зараз, які хочуть заявити: «ми хочемо вийти» з режиму санкцій проти Москви», – вказав Байден у виступі в Раді з міжнародних відносин.

Раніше цього тижня Байден мав зустріч із президентом України Петром Порошенком, під час якої підтвердив дотримання Києвом умов для надання з боку США кредитних гарантій на суму мільярд доларів.

Минулого тижня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна робить менше, ніж Росія, для виконання взятих за Мінськими угодами зобов’язань. Фіцо неодноразово закликав до завершення санкцій проти Росії, востаннє це відбулося після зустрічі з президентом Володимиром Путіним у Москві в серпні. Подібні до позиції словацького прем’єра погляди висловлювали раніше представники влади Угорщини та президент Чехії Мілош Земан.

XS
SM
MD
LG