Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Обама провели переговори у Нью-Йорку


Вітання президента США Барака Обами (л) і президента України Петра Порошенка у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, 20 вересня 2016 року
Вітання президента США Барака Обами (л) і президента України Петра Порошенка у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, 20 вересня 2016 року

Президент України Петро Порошенко і президент США Барак Обама провели переговори в Нью-Йорку на полях сесії Генеральної асамблеї ООН. Про це 22 вересня повідомляє офіційний сайт глави української держави.

«У нас відбулися дуже важливі переговори з керівництвом США, у нас відбулася довга розмова з президентом США Бараком Обамою, де ми мали можливість обговорити свої подальші кроки щодо імплементації Мінських угод і рішучі кроки із координації наших дій з приводу складання «дорожньої карти», реалізації цих домовленостей, пріоритети компонента безпеки Мінських домовленостей і дати реалізації політичної частини Мінського процесу», – повідомив Порошенко.

Крім того, за словами президента, на зустрічі з американським керівництвом йшлося про підтримку США реформ в Україні, зокрема про надання фінансової допомоги.

«Я думаю, що до кінця поточного місяця гарантії будуть розміщені, та 1 мільяд (доларів – ред.) кредитних гарантій допомоги надійде на рахунки українського уряду», – наголосив Порошенко.

21 вересня віце-президент США Джо Байден вказав, що Київ має реалізувати економічні та політичні реформи або ризикує підірвати європейську підтримку санкцій проти Росії. За словами Байдена, Україна має суперечливий прогрес у просуванні найважливіших судових і економічних реформ.

Минулого тижня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна робить менше, ніж Росія, для виконання взятих за Мінськими угодами зобов’язань. Фіцо неодноразово закликав до завершення санкцій проти Росії, востаннє це відбулося після зустрічі з президентом Володимиром Путіним у Москві в серпні. Подібні до позиції словацького прем’єра погляди висловлювали раніше представники влади Угорщини та президент Чехії Мілош Земан.

XS
SM
MD
LG