Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справи щодо нападу на посольство в Києві


Штовханина під посольством Росії в Києві, 18 вересня 2016 року
Штовханина під посольством Росії в Києві, 18 вересня 2016 року

Слідчий комітет Росії заявляє про порушення двох кримінальних справ щодо нападів на російське посольство у Києві в ніч на 17 вересня і про перешкоджання голосуванню в будівлі диппредставництва на виборах до Держдуми 18 вересня.

За повідомленням, справи порушили за статтями «напад на установи, які користуються міжнародним захистом» і «перешкоджання вільному здійсненню громадянином своїх виборчих прав, поєднане із застосуванням насильства, групою осіб за попередньою змовою і наруга над Державним прапором Російської Федерації».

«Як вважає слідство, ці злочини були скоєні радикалами з метою ускладнення міжнародних відносин між Україною і Росією», – заявили в Слідчому комітеті Росії.

18 вересня активісти намагалися заблокувати прохід до входу в будівлю посольства Росії в Києві, де проходили вибори до російської Державної думи.

У ніч на 17 вересня група невідомих кинула на територію посольства Росії у Києві димову шашку і застосувала салютні установки.

Президент України Петро Порошенко перед проведенням виборів у Росії доручив міністру закордонних справ Павлові Клімкіну поінформувати Москву про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

Москва ж заявила, що виборчі дільниці на території України будуть організовані в посольстві Росії в Києві і в генеральних консульствах.

XS
SM
MD
LG