Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі коштом ЮНІСЕФ відкрили притулок для людей, що потерпають від насилля


У Дніпрі в Центрі ресоціалізації матері й дитини «Нова я», 22 вересня відкрили шелтер – соціальний притулок для жінок і дітей, що потерпають від насилля у родинах. Кошти на створення центру надав Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ.

За словами координаторок центру, унікальність притулку в тому, що на відміну від інших наявних у країні, які опікуються або лише жінками, або дітьми певного віку і категорій, у Дніпрі соціальний притулок прийматиме жінок разом з їхніми дітьми.

Як заявили на відкритті організатори, матері й діти, що потерпають від домашнього насилля, не розлучатимуться, а навпаки – матимуть змогу пройти курс соціальної реанімації й адаптації до нормального життя разом.

У притулку їх забезпечать не тільки ліжками для ночівлі й харчами, тут працюватимуть лікарі, психологи, юристи, соціальні працівники. Приміщення, яке налічує три житлові кімнати з кухнею, має також вітальню з м’якими куточками для бесід, а також – ноу-хау – «кімнату психологічного розвантаження» з манекеном чоловіка і палицями для биття.

До притулку, зокрема, прийматимуть жінок, що потрапили у складні життєві обставини, мають досвід алкогольної або наркотичної залежності, живуть з ВІЛ/СНІД, переселенці з Донбасу і Криму.

За словами координаторок центру, за офіційними даними, щороку в Україні від насилля в родині гине близько тисячі жінок. Щодня в Дніпрі до правоохоронних органів зі скаргами на домашнє насильство звертаються в середньому 29 жінок.

XS
SM
MD
LG