Доступність посилання

ТОП новини

Суд у закритому режимі обирає запобіжний захід члену ВРЮ Гречківському


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва в закритому режимі вирішив обрати запобіжний захід члену Вищої ради юстиції Павлу Гречківському, якого Генеральна прокуратура України підозрює у спробі отримати хабар.

На початку засідання представник прокуратури попросив суд провести засідання в закритому режимі.

21 вересня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар у 500 тисяч доларів США. За даними відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

У прокуратурі також повідомляли про затримання посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України. Прізвища затриманого представники слідства не називали. Згодом стало відомо, що йдеться про Павла Гречківського

Сьогодні Вища рада юстиції відмовилася відсторонити від посади члена ради Гречківського після розгляду відповідного клопотання Генеральної прокуратури. Гречківський на засіданні заявив, що не причетний до інкримінованих йому злочинів і готовий пояснити свою позицію в суді.

У рішенні ВРЮ вказано, що Генпрокуратура не надала доказів порушення присяги Гречківським. Крім того, Вища рада юстиції взяла до відома його прохання про тимчасове відсторонення його від членства – найімовірніше, йтиметься про відпустку Гречківського на період розслідування його справи.

Гречківський був обраний на посаду члена ВРЮ від адвокатської спільноти на з’їзді адвокатів.

XS
SM
MD
LG