Доступність посилання

ТОП новини

Суд призначив члену ВРЮ Гречківському заставу у 3,9 мільйона гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва призначив підозрюваному у шахрайстві члену Вищої ради юстиції Павлу Гречківському заставу у розмірі 3,85 мільйона гривень. Відповідну ухвалу ввечері 22 вересня оголосила слідчий суддя Печерського суду Світлана Шапутько.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку впродовж 5 діб.

Генеральна прокуратура просила суд заарештувати Гречківського з можливістю внесення застави у розмірі 13 мільйонів гривень.

21 вересня у ГПУ повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар у 500 тисяч доларів США. За даними відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Павла Гречківського від посади після розгляду відповідного клопотання ГПУ. Гречківський на засіданні заявив, що не причетний до інкримінованих йому злочинів і готовий пояснити свою позицію в суді.

Гречківського обрали членом ВРЮ від адвокатської спільноти на з’їзді адвокатів.

XS
SM
MD
LG