Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Полозов вимагає від російського Слідкому письмового виклику замість телефонного дзвінка


Микола Полозов
Микола Полозов

Адвокат Микола Полозов, якого підконтрольний Росії кримський Слідком викликав для дачі пояснень, вимагає від відомства виклику в письмовому вигляді, а не телефоном. Без нього захисник представників Меджлісу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова не може звернутися до Ради Адвокатської палати Москви за консультацією.

«Я повідомив, що без офіційного виклику для проведення дослідчої перевірки я не можу звернутися до ради адвокатської палати для отримання роз’яснень про дії у складній етичній ситуації. Тому запропонував слідчому викликати мене не телефоном, як це було раніше, а направити на адресу моєї адвокатської колегії офіційне повідомлення, на підставі якого я зможу направити відповідну заяву до ради адвокатської палати», – розповів Микола Полозов у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Релії.

За його інформацією, поки до колегії офіційні документи від кримського Слідкому не надходили.

Раніше адвокат повідомив, що планує отримати консультації в адвокатській палаті й робити подальші дії відповідно до цих роз’яснень. Він також заявив, що не дивлячись на політичний тиск, не має наміру припиняти професійну діяльність і залишати Крим.

Миколу Полозова викликали до підконтрольного Кремлю Слідчого комітету Росії в Криму. Адвокат припускає, що стосовно нього буде проводитися перевірка за статтею 297 КК Росії частини першої – неповага до суду.

Російський адвокат Микола Полозов виступав на стороні захисту Надії Толоконникової й Марії Альохіної (екс-учасниць панк-гурту Pussy Riot), українського штурманаСавченко. Зараз веде судову справу Ахтема Чийгоза, якого підконтрольна Росії влада анексованого Криму звинувачує в організації масових заворушень, а також Ільмі Умерова, проти якого російські силові органи порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

XS
SM
MD
LG