Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: силовики проводять обшуки у члена ВРЮ Гречківського


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура заявляє, що силовики проводять обшуки у підозрюваного у спробі отримання хабара члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського.

Як повідомляє прес-служба відомства, слідчі дії відбуваються за місцем проживання і роботи підозрюваного і посередника.

Крім того, Генпрокуратура опублікувала відеозапис, на якому, як заявляють у ГПУ, зафіксовані первинні пояснення посередника щодо «дійсних обставин вчиненого злочину» Гречківським.

21 вересня у ГПУ повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар у 500 тисяч доларів США. За даними відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

У прокуратурі також повідомляли про затримання посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України.

22 вересня суд призначив Гречківському заставу у розмірі 3,85 мільйона гривень.

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Павла Гречківського від посади після розгляду відповідного клопотання ГПУ. Гречківський на засіданні заявив, що не причетний до інкримінованих йому злочинів і готовий пояснити свою позицію в суді. На час слідства Гречківський піде у відпустку, він вже подав відповідну заяву.

Гречківського обрали членом ВРЮ від адвокатської спільноти на з’їзді адвокатів.

XS
SM
MD
LG