Доступність посилання

ТОП новини

Депутата Хомутинніка зафільмували на приватному літаку за 25 мільйонів доларів


Голова депутатської групи «Відродження» Віталій Хомутиннік літає приватним літаком Gulfstream-280 вартістю близько 25 мільйонів доларів. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», які тричі зафільмували, як Хомутиннік відлітає і прилітає цим літаком у VIP-термінал Міжнародного аеропорту «Київ» у Жулянах і один раз у Бориспіль.

Літак Gulfstream G280, на якому, як зафіксували журналісти, літає Віталій Хомутиннік
Літак Gulfstream G280, на якому, як зафіксували журналісти, літає Віталій Хомутиннік

Журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший», спершу зафільмували Віталія Хомутинніка 23 серпня, коли він прилетів реактивним літаком бізнес-класу Gulfstream-280 із бортовим номером VP-CVH в Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни).

Після приземлення з терміналу вийшов народний депутат із групи «Відродження» Валерій Писаренко. Слідом за ним термінал залишив Віталій Хомутиннік у компанії російського бізнесмена Павла Фукса.

27 серпня цей же Gulfstream-280 із бортовим номером VP-CVH прилетів у аеропорт «Київ» із Ніци. Після приземлення із терміналу знову вийшов Віталій Хомутиннік.

Депутат Хомутиннік виходить з аеропорту
Депутат Хомутиннік виходить з аеропорту

28 серпня народний депутат Хомутиннік приїхав до аеропорту якраз перед відльотом цього ж літака.

Знову камера фіксує депутата Хомутинніка в аеропорту
Знову камера фіксує депутата Хомутинніка в аеропорту

А за тиждень вийшов із терміналу аеропорту «Бориспіль», коли Gulfstream-280 прилетів із іспанського острова Ібіца.

У деклараціях депутат літака немає. А на пряме запитання, чи має він власний літак, Віталій Хомутиннік відповів: «Ви бачили? Покажіть мені. Давайте разом проїдемо подивимося».

Інтер'єр літака Gulfstream G-280
Інтер'єр літака Gulfstream G-280

Раніше журналісти видання «Новое время» повідомляли, що літак народного депутата Хомутинніка зареєстрований на офшорну компанію з Кайманових островів, а останні дві літери бортового номеру VP-CVH збігаються з ініціалами Віталія Хомутинніка.

На спеціалізованих сайтах Gulfstream-280 пропонують купити більш ніж за 25 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG