Доступність посилання

ТОП новини

Путін пропонує призначити спікером Держдуми Росії заступника голови своєї адміністрації


В’ячеслав Володін
В’ячеслав Володін

Президент Росії Володимир Путін запропонував обрати на посаду голови Державної думи В’ячеслава Володіна, заступника голови адміністрації президента.

23 вересня на зустрічі з представниками партій, що пройшли до Джердуми Росії за підсумками виборів, Путін зазначив, що питання про нового голову Думи повинні вирішувати самі депутати, але він і прем’єр Дмитро Медведєв проситимуть обрати на цю посаду В’ячеслава Володіна. Голова фракції «Єдина Росія» в Держдумі колишнього скликання Володимир Васильєв уже заявив, що в партії підтримують пропозицію президента.

За даними ЗМІ, офіційно Володіна на посаду спікера «Єдина Росія», що володіє в парламенті конституційною більшістю, висуне 24 вересня. Напередодні Путін запропонував голові Державної думи попереднього скликання Сергію Наришкіну очолити Службу зовнішньої розвідки.

В’ячеслав Володін став першим заступником голови Адміністрації президента Росії в грудні 2011 року, після відставки Владислава Суркова. Він займався питаннями внутрішньої політики. Широку популярність отримало висловлювання Володіна в 2014 році на засіданні «Валдайського клубу»: «Нема Путіна – немає Росії сьогодні». У Держдуму Володін балотувався за списками «Єдиної Росії».

XS
SM
MD
LG