Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ заявляє про затримання директора «Запорізького титано-магнієвого комбінату»


«Запорізький титано-магнієвий комбінат»
«Запорізький титано-магнієвий комбінат»

Національне антикорупційне бюро України заявляє, що детективи затримали директора «Запорізького титано-магнієвого комбінату» (ЗТМК).

Як повідомляє прес-служба бюро, затримання відбулося в рамках розслідування за фактом зловживання службовим становищем особами «ЗТМК».

У НАБУ зазначають, що затриманому директору «ЗТМК» готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

«Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 років на модернізацію виробництва «ЗТМК» компанія-співвласник «TOLEXIS TRADING LIMITED» виділила 880 мільйонів гривень. Однак, директор підприємства вчинив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (492 мільйонів гривень), перерахувавши їх на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування видатків на модернізацію, кошти спрямовано «Холдинговій компанії «Енергомережа», «Запоріжжяобленерго», «Комерційний банк «Надра» та ТОВ «Сінтез Ресурс» – в рахунок погашення заборгованості «ЗТМК» перед цими суб’єктами. Тоді як ці платежі мала здійснити компанія «TOLEXIS TRADING LIMITED» за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ «ЗТМК», – заявляють у бюро.

Раніше кореспондент Радіо Свобода повідомила, що НАБУ разом зі Службою безпеки проводить обшук на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті, який входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

«Запорізький титано-магнієвий комбінат» було створено у 2013 році державою в особі Фонду державного майна України (володіє 51% статутного капіталу) та компанією «TOLEXIS TRADING LIMITED» (49%), яка входить до Group DF.

ЗТМК – єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану.

XS
SM
MD
LG