Доступність посилання

ТОП новини

Суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо двох заступників міністра оборони Росії – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо заступників міністра оборони Росії Дмитра Булгакова і Миколи Панкова.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, російських посадовців підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, держзраді, а також плануванні, підготовці і веденні агресивної війни.

«Досудовим розслідуванням установлено, що Булгаков і Панкову лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади Росії, вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України», – зазначають у прокуратурі.

У ГПУ повідомляють, що підозрюваних оголосили в державний розшук, суд надав дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У серпні суд надав дозвіл на затримання міністра оборони Росії Сергія Шойгу та ще шістьох російських генералів, серед яких – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил.

Як заявляв раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко, головна військова прокуратура продовжує збирати докази причетності інших російських посадовців та військовослужбовців до «розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших воєнних злочинів».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці».

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG