Доступність посилання

ТОП новини

Тетерук: в проекті держбюджету передбачені кошти, яких вистачить на розвиток та інновації для армії


Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Андрій Тетерук заявляє, що в проекті державного бюджету на 2017 рік заплановані кошти, яких вистачить на розвиток та інновації для української армії.

«Оці 64 мільярди 27 мільйонів, що виділяються персонально на міністерство оборони, їх повинно вистачити не лише на виплату зарплати, не тільки на підвищення зарплати тим, хто безпосередньо веде бойові дії, не тільки на розвиток військової техніки і озброєння, а й на ті інновації, яких потребує наша армія», – зазначив Андрій Тетерук в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, разом з армією хорошого фінансування також потребує Нацгвардія і СБУ – всі силові органи мають бути забезпечені на 100 %.

«У бюджеті на дороги заплановано 14 мільярдів – це чудово, але, вибачте, навіщо ті дороги, якщо по них будуть їздити російські танки», – додав Тетерук.

У проекті бюджету заплановано, що видатки на Міністерство оборони мають збільшитись на 8,4 мільярда гривень у порівняні з 2016 роком.

Раніше, представляючи проект бюджету у парламенті, міністр фінансів Олександр Данилюк перелічив усі пріоритетні галузі щодо фінансування. Зокрема, це оборона і безпека, міжнародна діяльність, соціальна підтримка населення, заплати вчителів, охорона здоров’я, розвиток дорожньої інфраструктури, створення Фонду енергоефективності, підтримка агропромислового комплексу. Підтримка культури та місцевих бюджетів у рамках децентралізації.

XS
SM
MD
LG