Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі бійці АТО пікетували мерію з вимогою забезпечити право на пільговий проїзд


Учасники пікету в Запоріжжі, 23 вересня 2016 року
Учасники пікету в Запоріжжі, 23 вересня 2016 року

У Запоріжжі близько десятка бійців АТО пікетували Запорізьку міськраду, вимагаючи виконання закону про пільговий проїзд у громадському транспорті.

За словами учасників пікету, їм доводиться стикатися з дискримінацією, образами з боку водіїв, що відмовляють у безкоштовному проїзді в маршрутках міського сполучення.

«Виникає багато проблем з перевізниками. Є окремі водії, що заявляють, що у нього в маршрутці є лише одне пільгове місце, хоча в законі не прописано, що є обмеження. Ми також вимагаємо, аби до водіїв вживали заходи або міськрада, або облрада, а також аби вживали заходи до підприємців – щоб у них в разі порушень забирали ліцензію на перевезення», – розповів один з організаторів акції, демобілізований боєць 93-ї окремої механізованої Валерій Мальчев.

Учасники акції передали відповідне звернення до Запорізької мерії.

Як повідомив керівник управління внутрішньої політики Запорізької міськради Володимир Головешко, після опрацювання звернення буде розроблене відповідне рішення виконкому міськради щодо порядку здійснення перевезення пільгових категорій громадським транспортом у місті.

«В письмовій вимозі мова йшла про те, щоб був затверджений виконкомом порядок перевезення, в якому буде прописано, що кількість пільгових місць необмежена, як це передбачено законом. Тобто ми розуміємо, що є закон, але попросили в рішенні виконкому щодо порядку перевезення прописати саме цю норму. Всі питання будуть опрацьовані і будуть відповідні доручення і найбільшим часом будуть внесені зміни до документів», – сказав посадовець.

Як повідомили учасники акції протесту, планують аналогічне звернення направити і до обласної ради.

За даними Міноборони, статус учасника бойових дій отримали 179 тисяч військовослужбовців та працівників ЗСУ.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG