Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: переселення погіршило криміногенну ситуацію в Україні


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називає переселення однією з причин зростання криміногенної ситуації в Україні.

«За роки війни у Київ заїхало близько мільйона біженців-мігрантів з території Донбасу. По всій країні від двох до трьох мільйонів осіб створюють також певну проблематику. Це важко контролювати у статистиці», – сказав Аваков, якого цитує прес-служба МВС 23 вересня.

На його думку, також на ріст рівня злочинності вплинула реформа поліції, оскільки кілька місяців був перехідний період.

«Значна частина колишніх міліціонерів були демотивовані, не розуміли свою подальшу долю та перелаштовувалась на нові рейки. Частину ми звільнили. Ми свідомо йшли на це, розуміючи що буде критична точка, з якої нам потрібно буде підніматися», – зазначив Арсен Аваков.

Він закликав Верховну Раду підтримати законопроект про кримінальні проступки, розроблений за ініціативою МВС у співпраці з парламентським комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та низкою народних депутатів.

21 вересня голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила про зростання злочинності в Україні. За її словами, кількість злочинів зросла на 23%.

Раніше у поліції охорони заявили про збільшення квартирних крадіжок у Києві на 35%, а в Україні – на 15%.

XS
SM
MD
LG