Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін в ООН нагадав про порушення Росією Будапештського меморандуму


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Ради безпеки ООН, Нью-Йорк, 23 вересня 2016 року
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Ради безпеки ООН, Нью-Йорк, 23 вересня 2016 року

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернув увагу учасників засідання Ради безпеки ООН на порушення Росією положень Будапештського меморандуму 1994 року, які, зокрема, передбачають «повагу незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України», а також «відмову від погроз або застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України».

Про це, як повідомили у прес-службі МЗС України, Клімкін заявив 23 вересня на засіданні Ради безпеки, яке було присвячене схваленню резолюції щодо Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Міністр наголосив, що безпека неядерних країн є «невід’ємним елементом зміцнення ефективності глобального режиму ядерного роззброєння та нерозповсюдження».

За підсумками засідання Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію (14 членів, серед яких Україна, проголосували «за», делегація Єгипту утрималася), в якій наголошується на важливості прискорення набуття чинності Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань та його універсалізації. Зокрема, в тексті резолюції міститься заклик до усіх держав не проводити ядерні випробування.

XS
SM
MD
LG