Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі загинув один, поранені шестеро українських військових – речник


Упродовж доби 23 вересня в зоні бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, ще шестеро були поранені. Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Про те, за яких обставин сталися ці втрати, речник не розповів.

Він відзначив збільшення кількості обстрілів позицій українських військових з боку підтримуваних Росією бойовиків. 23 вересня таких обстрілів було 28. Це на сім більше, ніж 22 вересня. Крім того, додав Мотузяник, сепаратисти застосовують міномети, що заборонено Мінськими угодами.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинувачують в одному обстрілі зі стрілецької зброї в районі Станиці Луганської.

В угрупованні «ДНР» повідомили, що ніч у контрольованих сепаратистами містах минула без обстрілів.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Наприкінці минулого тижня очільник донецьких сепаратистів Олександр Захарченко вказав, що бойовики можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG