Доступність посилання

ТОП новини

Таліби контролюють 10% території Афганістану – генерал США


Операція урядових сил у провінції Гельманд, спрямована проти талібів, Афганістан, 22 вересня 2016 року
Операція урядових сил у провінції Гельманд, спрямована проти талібів, Афганістан, 22 вересня 2016 року

Таліби нині контролюють близько 10% території Афганістану і в боротьбі з урядовими силами намагаються встановити контроль над ще 20%. Про це американський генерал армії Джон Ніколсон сказав у Пентагоні 23 вересня.

Він також вказав, що в Афганістані є до 1300 бойовиків угруповання «Ісламська держава», які отримують фінансування, настанови і підтримку від лідерів екстремістського угруповання в Сирії. Генерал Ніколсон наголосив, що Афганістан платить високу ціну, що включає людські жертви, у своїйборотьбі з ісламістськими угрупованнями.

За словами американського генерала, багато смертельних інцидентів стаються на контрольно-пропускних пунктах, оскільки значна кількість афганських військових погано екіпіровані й навчені. Він сказав, що міжнародна коаліція під проводом США в Афганістані допоможе афганцям розширитиконтроль над країною і поліпшити якість своїх сил.

Генерал Ніколсон окремо додав, що мирний договір афганського уряду з польовим командиром Гульбеддіном Хекматіяром, підписаний 22 вересня, є «заохочувальним» кроком у встановленні миру в країні.

XS
SM
MD
LG