Доступність посилання

ТОП новини

У Києві пройшов фестиваль з підтримки ветеранів АТО та їхніх родин


У Києві відбувся фестиваль для підтримки ветеранів АТО та їхніх родин «Зустрінемось: з війни – до миру», який організували громадські та волонтерські організації України за підтримки Київської міської та обласної держадміністрацій і міжнародних благодійних фондів.

У рамках фестивалю бійцям та їхнім родинам надавали консультації юристи, психологи, реабілітологи, громадські активісти; відбулись тематична театральна вистава і концерт, працювала виставка фотографій українських бійців, добровольців і волонтерів. Серед заходів фестивалю також – майстер-класи українських митців народної творчості та квести на патріотичну тематику.

«Наша мета – вшанувати воїнів, показати їм, що про них пам’ятають і піклуються, що для них відкрита дорога для повернення в мирне життя. Також ми мали на меті дати бійцям та їхнім родинам інформацію про можливості для повернення до мирного життя», – повідомила Радіо Свобода одна з ініціаторів фестивалю, координатор неурядового Центру допомоги учасникам АТО Світлана Шеповалова.

За її словами, активну участь в організації і проведенні фестивалю взяли ветерани добровольчого руху, волонтерські організації і місцеві громади населених пунктів Київщини.

За даними Міноборони, статус учасника бойових дій отримали 179 тисяч військовослужбовців та працівників ЗСУ.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG