Доступність посилання

ТОП новини

США і європейські союзники попередили Росію щодо Сирії


Наслідок авіаудару по Алеппо, 23 вересня 2016 року
Наслідок авіаудару по Алеппо, 23 вересня 2016 року

США і європейські союзники заявляють, що припинення вогню у Сирії перебуває у руках Росії, і попереджають, що терпіння щодо Москви «не безмежне».

У заяві, опублікованій Державним департаментом мовиться, що обстріл колони з гуманітарною допомогою, публічна відмова від дотримання режиму припинення вогню сирійським режимом, інформація про використання режимом Башара аль-Асада хімічної зброї та несанкціонована підтримка Росією воєнна операція сирійської влади в Алеппо суперечить заявам Москви про підтримку дипломатичного врегулювання ситуації у Сирії.

Міністри закордонних справ Великобританії, Франції, Німеччини, Італії та США, а також голова зовнішньої політики ЄС опублікували спільну заяву після зустрічі у Нью-Йорку 24 вересня.

Питання щодо Сирії має бути обговорене під час засідання Ради Безпеки ООН, яка має зустрітися пізніше 25 вересня у Нью-Йорку на прохання Великої Британії, Франції та США.

Тижневе припинення вогню, укладену за посередництва Сполучених Штатів і Росії, закінчилося 19 вересня, а зусилля щодо його поновлення не були успішними.

XS
SM
MD
LG