Доступність посилання

ТОП новини

У Москві після протестів закрили виставку американського фотографа


Активісти російського «Союзу офіцерів» блокують вхід до Центру фотографії імені братів Люм’єр, Москва, 25 вересня 2016 року
Активісти російського «Союзу офіцерів» блокують вхід до Центру фотографії імені братів Люм’єр, Москва, 25 вересня 2016 року

У Москві після протестів консервативних активістів закрили фотовиставку контроверсійного американського фотографа. Критики заявили, що вона містить «дитячу порнографію».

25 вересня люди у формі заблокували фотовиставку у Центрі фотографії імені братів Люм’єр у Москві. За повідомлення кореспондента Радіо Свобода, журналістам дозволили зайти у приміщення, оглянути виставку та поспілкуватися з її організаторами. До зали також увійшли активісти, які протестували проти фотографій. Потім один з них облив сечею стіну з фотографіями. Порушника передали поліції, яка чергувала поблизу будівлі.

Керівництво повідомило про ухвалення рішення закрити виставку, щоб не загострювати негативне ставлення до самого Центру фотографії.

Російська поліція прибула на місце подій лише за півгодини після початку акції громадських організацій «Союз офіцерів» та «Центр профілактики правопорушень».

У російських ЗМІ з’явилися повідомлення, що виставку «Без збентеження» американського фотографа Джока Стерджеса закрили «після перевірки Громадської палати». Рішення, за словами представника «Союзу офіцерів» Антона Цвєткова, ухвалили спільно з керівництвом галереї.

Виставка «Без збентеження», на якій представлено близько 40 фотографій Джока Стерджеса, відкрилася у Росії 8 вересня.

XS
SM
MD
LG