Доступність посилання

ТОП новини

Аваков пропонує законодавчо закріпити «правоту поліцейського»


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністерство внутрішніх справ України внесе до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив щодо презумпції правоти поліцейського. Про це на сторінці у Facebook заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«У пакеті законодавчих ініціатив щодо гарантування безпеки, який готується до внесення в парламент, МВС пропонуватиме парламентаріям імплементувати цю норму в законодавчому полі», – сказав міністр.

Він зауважив, що не йдеться про обмеження громадянських свобод, а передусім про безпеку.

«Імператив презумпції правоти поліцейського має стати соціальною нормою. Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскарж. І справа тут не в необхідних до ухвалення законодавчих поправках, що відповідають досвіду розвинених світових демократій. Справа в тому, щоб суспільство прийняло це правило як необхідне правило для власної безпеки», – сказав Аваков.

За словами Авакова, презумпція правоти поліцейського має працювати в Україні так само, як у Німеччині, США, Великій Британії, Франції, Італії, Канаді та багатьох інших країнах.

У неділю в Дніпрі зловмисником було розстріляно двох поліцейських 36-річну Ольгу Макаренко та 27-річного Артема Кутушева. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився розшукуваний правоохоронцями раніше Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо».

Перебуваючи за кермом легковика, чоловік у неділю вранці порушив правила дорожнього руху і почав чинити опір працівникам поліції, які його зупинили. Потім він здійснив декілька пострілів у правоохоронців і зник з місця події. Обоє патрульних з різницею в декілька годин померли через отримані травми. Сам зловмисник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра. Очікується, що сьогодні йому буде оголошено про підозру.

26 вересня у Дніпрі оголошено днем жалоби.

XS
SM
MD
LG