Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» просить змінити запобіжний захід для Орлова


«Опозиційний блок» просить змінити запобіжний захід для заарештованого депутата Одеської міськради, колишнього заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова.

Як йдеться у заяві політичної сили, сьогодні адвокати Орлова подали апеляцію, вони просять Апеляційний суд звільнити підзахисного з-під варти під заставу в розмірі 400 тисяч гривень.

У політичній силі арешт Орлова називають актом політичних репресій.

«В «Опозиційному блоці» впевнені в тому, що арешт Орлова – це акт політичних репресій, спрямованих проти опозиційної сили, рейтинг якої зростає, і особисто проти народного депутата Миколи Скорика з метою дискредитації популярного і шанованого політика», – зазначається в заяві.

23 вересня суд обрав Орлову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 8 мільйонів гривень.

Перед цим, 22 вересня, слідчі обласної прокуратури повідомили про підозру в організації масових заворушень колишньому посадовцю.

Перед цим на брифінгу в Одесі генпрокурор Юрій Луценко заявив також про намір наступного тижня внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з депутата від фракції «Опозиційний блок» Миколи Скорика у рамках розслідування справи про події щодо 19 лютого 2014 року. На той час Скорик очолював Одеську ОДА, а Орлов був першим заступником голови облдержадміністрації.

В «Опозиційному блоці» заяви Луценка, а також спроби обшуків в Орлова назвали тиском на опозицію.

19 лютого 2014 року в Одесі поблизу будівлі облдержадміністрації група невідомих, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, скоїла напад на учасників мирного пікету проти убивств представників Євромайдану у Києві та спричинила тілесні ушкодження й пошкодила майно. Зокрема тоді оператору телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, оператору «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської Правди».

XS
SM
MD
LG