Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: в Україну доправили першу партію бівалентної поліовакцини


Сивак: В Україну завезли 1 378 000 доз бівалентної поліовакцини
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Нову бівалентну вакцину для профілактики поліомієліту вже доставили в Україну, повідомила заступник міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції Оксана Сивак.

За її словами, у наявності є 1 378 000 доз вакцини, до 30 вересня її планують розвезти в регіони.

«Станом на сьогодні ми маємо повне забезпечення вакцинами, у вересні ми отримали першу партію бівалентної вакцини у кількості 1 378 000 доз», – повідомила Сивак.

Вона також додала, що всього Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) закуплено 2 755 000 доз бівалентної вакцини, друга партія невдовзі має також надійти в Україну. За словами Сивак, така кількість вакцини є достатньою для планової вакцинації і для щеплення тих дітей, яких поки що не встигли вакцинувати.

Україна приєдналася до Глобальної стратегії ВООЗ, ухваленої на 68-й сесії Генеральної асамблеї ООН, з переходу використання живої оральної тривалентної вакцини проти поліомієліту на живу оральну бівалентну вакцину проти поліомієліту й оголосила 18 квітня 2016 року національним днем переходу на використання бівалентної вакцини. Одночасно з Україною до цього процесу долучилися ще 156 країн світу.

В Україні перехід на нову вакцину відбувся лише через п’ять місяців, бо для ввезення її в країну потрібні були законодавчі зміни.

Припинення використання тривалентної вакцини зумовлене вилученням живої оральної поліомієлітної вакцини ІІ типу вірусу, в якому ВООЗ уже не вбачає загрози.

XS
SM
MD
LG