Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК перевіряє дані щодо наявності у членів сімей низки чиновників громадянства Вануату


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) почало перевірку інформації щодо наявності у членів сімей низки чиновників громадянства Вануату.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, в ефірі одного з телеканалів вийшов сюжет про наявність громадянства інших держав у членів сімей чиновників, які подали свої електронні декларації.

«Йдеться про внесені до реєстру даних про належність членів сімей декларантів громадянства Республіки Вануату. Зокрема, перевіряється інформація стосовно Я.В. Мосейка, А.В. Колесника, Є.В. Литвинова», – йдеться у повідомленні.

У НАЗК обіцяють повідомили про результати перевірки після її завершення.

25 вересня сюжеті «ТСН. Тиждень» заявили, що дружина колишнього заступника голови Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова є громадянкою Вануату, також суддя Пологівського районного суду Запорізької області Яків Мосейко вказав у своїй декларації 2 доньок, які є громадянками Вануату, а голова Смілянської районної державної адміністрації Черкаської області вказав у декларації дружину – громадянку Вануату.

За даними антикорупційного агентства, станом на 23 вересня в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є 1269 декларацій.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування в постійну експлуатацію з півночі на 1 вересня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації від 1 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG