Доступність посилання

ТОП новини

Росія здійснила кібератаки у США не без «запрошення» Трампа – Клінтон на дебатах


Комбіноване фото Гілларі Клінтон і Дональда Трампа
Комбіноване фото Гілларі Клінтон і Дональда Трампа

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон заявляє, що «немає сумнівів» в тому, що Росія провела кібератаки проти організацій США, а також звинуватила суперника республіканця Дональда Трампа у тому, що він «публічно запросив» президента Росії Володимира Путіна зламати американські об’єкти. Про це Клінтон заявила в ході перших із трьох запланованих дебатів «один перед одним» між кандидатами 26 вересня.

Водночас кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп відповів, що ще незрозуміло, хто саме стоїть за недавніми кібератаками на ресурси політиків.

«Це один з переважаючих методів (Росії – ред.) – намагатися посіяти хаос і зібрати інформацію», – сказала Клінтон. Вона додала, що була «шокована», коли Трамп запропонував в липні Росії зламати її електронну пошту, зокрема листування, яке, як сказала Клінтон, вона видалила, бо вважала його особистим. Трамп пізніше сказав, що то був «сарказм».

Крім того, Трамп похвалив російського президента Володимира Путіна як сильного лідера і сказав, що поліпшить відносини з Росією, відповідаючи на звинувачення Клінтон про кібератаки. Республіканець додав, що «це може бути Росія, але це також може бути Китай».

Експерти з кібербезпеки і американські чільники раніше заявили про російський слід у втручанні в електронне листування високопосадовців Демократичної партії США з метою вплинути на хід виборів, призначених на 8 листопада. Російська сторона звинувачення відхилила.

У понеділок ввечері представниця демократів 68-річна Гілларі Клінтон та 70-річний республіканець Дональд Трамп зійшлися у словесному поєдинку на перших і з трьох планованих теледебатів в університеті Хофстра у штаті Нью-Йорк. Повідомлялось, що дивитися по телевізору дебати кандидатів планували близько 90 мільйонів людей.

XS
SM
MD
LG