Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії порушили кримінальну справу проти депутатів з партії Саакашвілі


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

У Грузії 27 вересня порушили кримінальну справу проти опозиційних депутатів за статтею про змову з метою повалення влади, яка передбачає від 5 до 8 років ув’язнення.

Провадження розпочали після публікації в інтернеті аудіозапису, на якому обговорюється можливість проведення у країні акцій протесту у разі програшу на виборах партії «Єдиний національний рух», лідером якої є колишній президент Грузії, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Служба державної безпеки Грузії повідомила, що вже у вівторок усі депутати, які фігурують у записі, будуть викликані на допит. При цьому автентичність матеріалу досі не встановлена.

«Буде вивчено походження і встановлена автентичність записів, що поширилися у ЗМІ. Пройдуть всі необхідні слідчі заходи, будуть допитані всі ті особи, які фігурують у зазначених записах. Відповідна повістка їм буде передана сьогодні ж», – мовиться у заяві Служби державної безпеки Грузії.

Міхеїл Саакашвілі називає аудіозапис, на якому він нібито розмовляє з лідерами «Єдиного національного руху» «бездарним монтажем». «За допомогою таких монтажів Іванішвілі (Бідзіна Іванішвілі – лідер партії «Грузинська мрія» – ред.) хоче запобігти неминучій поразці? У нього не вийде обдурити наш народ», – написав Саакашвілі у Facebook.

У вівторок у Грузії з’явився черговий витік інформації – лояльний уряду телеканал «Імеді» і Громадський мовник Грузії першими продемонстрували аудіозапис, який супроводжувався колажем фотографій Міхеїла Саакашвілі і лідерів «Єдиного національного руху». В аудіозаписі фігурують грузинські опозиціонери Акакій Бобохідзе, Ірма Надірашвілі, Нугзар Циклаурі, Петре Цискарішвілі, Акакій Мінашвілі та Гігі Церетелі.

8 жовтня у Грузії відбудуться парламентські вибори. Лідерами перегонів, згідно з соціологічними опитуваннями, є партія «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі та «Єдиним національний рух» Міхеїла Саакашвілі.

XS
SM
MD
LG