Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО закликають Росію вжити заходів для припинення насильства в Алеппо


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає Росію вжити заходів задля припинення насильства у сирійському Алеппо.

«Ця жахлива атака потрясла нас всіх. Насилля, яке ми також бачили під час нападу на колону гуманітарну допомогу є неприйнятними. Це нахабне порушення міжнародного права, яке свідчить про необхідність шукати дипломатичних і мирних рішень щодо кризи у Сирії. Я приєднуюся до міжнародних закликів до Росії, щоб вона продемонструвала реальні зусилля задля припинення насилля і доставки гуманітарної допомоги до Алеппо», – сказав Столтенберґ 27 вересня на брифінгу у Братиславі.

У Сирії проурядові війська у вівторок розпочали наземну операцію з відновлення контролю над оточеним містом Алеппо, де наразі перебуває близько 250 тисяч цивільних.

Сили сирійського президента Башара аль-Асада зайняли центр міста, яке з 2012 року розділене. Проурядові сили контролюють західну частину Алеппо, повстанці – східну.

Сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію з відновлення контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося наступного дня після припинення перемир’я, досягнутого за посередництва Росії та США. Обидві сторони звинуватили одна одну у припинення режиму тиші.

Після цього сирійська та російська авіація завдавали ударів по східних передмістях Алеппо, у результаті чого, за повідомленнями спостерігачів за правами людини у Сирії, загинули понад 200 людей.

XS
SM
MD
LG