Доступність посилання

ТОП новини

Заступник генпрокурора поїхав до Нідерландів на оприлюднення звіту щодо «Боїнга-777»


Реконструкція з уламків літака рейсу МН17, що впав на Донбасі
Реконструкція з уламків літака рейсу МН17, що впав на Донбасі

Перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук поїхав до Нідерландів, де у середу мають оприлюднити результати розслідування катастрофи «Боїнга-777» на Донбасі.

«Перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук відбув у Нідерланди, де завтра буде оголошено попередні результати розслідування трагедії Боїнга МН17», – повідомила 27 вересня у Twitter речниця генпрокурора України Лариса Сарган.

28 вересня міжнародна комісія, яка розслідує катастрофу «Боїнга-777» має оприлюднити звіт про те, з якого місця, і якою зброєю збили літак.

Минулого року мнідерландська слідча група підтвердила: «Боїнг» був збитий в українському небі ракетою, випущеною із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Результати слідства свідчать про безпідставність версії, висунутої Росією, згідно з якою рейсовий авіалайнер збили з українського літака-штурмовика. Водночас у звіті немає вказівок на те, хто випустив ракету з «Бука». Це мала встановити інша слідча група, якою керують Нідерланди і до складу якої входять Бельгія, Малайзія, Австралія та Україна.

17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області із зенітно-ракетного комплексу «Бук» був збитий літак «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура. Всі 298 людей на борту, серед яких 80 – діти, загинули.

Захід і Україна заявляють, що мають докази того, що літак збили з комплексу «Бук», наданого бойовикам Росією; наразі достеменно не доведено, чи причетні до цього й кадрові російські військові і російське військове командування. Громадянські розслідувачі кажуть, що визначили кількадесят російських військових, із яких дехто причетний до збиття. Бойовики і Росія свою причетність відкидають. Остаточної крапки в розслідуванні збиття літака досі не поставлено.

XS
SM
MD
LG