Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі припинили моніторинг у Первомайську на Луганщині через мінування дороги – ОБСЄ


Спеціальна моніторингова місія в Україні Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) припинила моніторинг у Первомайську на Луганщині через мінування там дороги.

У повідомленні місії ОБСЄ в twitter також наголошується, що спостерігачі готові здійснювати моніторинг, однак мінування перешкоджає їхній діяльності.

Крім того, в ОБСЄ повідомляють про мінування території біля Петрівського на Донеччині.

26 вересня у СММ ОБСЄ заявили, що бойовики угруповання «ЛНР» не пропустили спостерігачів у райони Первомайська і Золотого на Луганщині, а минулого тижня заявляли про обмеження свободи пересування спостерігачів, зокрема поблизу цих населених пунктів.

21 вересня Тристороння контрактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкове рішення про відведення військ і озброєння у трьох зонах на лінії розмежування – Станиці Луганській, Золотому і Петрівському.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту впродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій в обидві сторони з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше від 2 кілометрів у ширину і 2 кілометрів у глибину.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались. Зокрема, у раніше у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляли, що підтримувані Росією бойовики і українські військові не змогли повністю відвести заборонене Мінськими угодами озброєння від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG