Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі доба минула без втрат серед українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі жоден з українських військових не загинув і не поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики порушували режим тиші біля Новозванівки, Новоолександрівки й Станиці Луганської.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, порушення перемир’я були біля Авдіївки.

«Бандформування стріляли з легкого озброєння, а вночі задіяли міномети, випустивши 15 мін по позиціях українських військ. На усіх інших ділянках на Донецькому напрямку зберігався повний режим припинення вогню», – сказав він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку бойовики 23 рази порушили перемир’я, зокрема на ділянці фронту від Мар’їнки до Широкина, включно з Талаківкою, Павлополем і Водяним.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Ясинуватої і Донецька, села Саханка. Луганські сепаратисти заявляють про один обстріл з боку українських військових упродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG