Доступність посилання

ТОП новини

Уряд скасував обмеження термінів затвердження проектів будівництва


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України скасував обмеження строків затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи.

Як повідомила 27 вересня прес-служба Міністерства регіонального розвитку, відповідне рішення закріплене постановою уряду «Про внесення змін до пункту 4 Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи».

Кабмін, зокрема, скасував норму, що обмежує до трьох місяців термін затвердження проектів будівництва, що реалізуються за рахунок коштів бюджету, державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

Як зазначають у Міністерстві, також надається можливість державним науковим організаціям затверджувати проекти об’єктів будівництва загальною кошторисною вартістю від 120 до 400 мільйонів гривень.

Чинне законодавство передбачає, що затвердження таких проектів будівництва здійснюється не пізніше ніж у тримісячний строк від дати надсилання звіту замовнику будівництва за результатами експертизи. Проекти будівництва, що реалізуються із залученням бюджетних коштів, затверджує Кабмін за поданням центральних органів виконавчої влади щодо об’єктів загальною вартістю 400 мільйонів гривень і більше.

У серпні минулого року Кабмін вніс зміни до порядку затвердження проектів будівництва. Тоді в уряді заявили, що це забезпечить затвердження проектів будівництва не пізніше, ніж через три місяці від дати отримання експертного звіту щодо розгляду проектної документації.

XS
SM
MD
LG