Доступність посилання

ТОП новини

Порядок у Бабиному Яру охоронятимуть 500 правоохоронців


Понад 500 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України стежитимуть за безпекою під час пам’ятних заходів із нагоди 75-ї річниці трагедії в Бабиному Яру в Києві, повідомляє поліція столиці України.

«Поліція закликає громадян дотримуватися встановлених правил поведінки у громадських місцях, не порушувати правопорядок і сприяти правоохоронцям у виконанні їхніх функцій», – йдеться в повідомленні.

29 вересня о 19:00 керівництво України і представники іноземних делегацій візьмуть участь у заходах зі вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру в Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр», що розташований біля станції метро «Дорогожичі» в Києві. У заходах мав брати участь президент Ізраїлю Реувен Рівлін, але напередодні він перервав візит до України через смерть колишнього президента Ізраїлю і лауреата Нобелівської премії Шимона Переса.

Під час німецької окупації у роки Другої світової війни урочище Бабин Яр у Києві стало місцем масових розстрілів мирного населення. В основному винищення зазнали євреї і роми, а також військовополонені і члени ОУН. Є різні дані щодо кількості загиблих у Бабиному Яру – від 70 до 200 тисяч.

XS
SM
MD
LG