Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявляє про передачу НАБУ кількох аркушів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що МВС передає до Національного антикорупційного бюро України кілька оригінальних аркушів так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів.

«Сьогодні передаємо НАБУ виявлені МВС кілька аркушів оригіналів «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Важливо дотискати і вичищати політичний бруд!», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У НАБУ про отримання цих аркушів від МВС наразі не повідомляли.

Екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із БПП Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик повідомили, що так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

XS
SM
MD
LG