Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд Росії підтвердив заборону Меджлісу


Верховний суд Росії в Москві підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту «Крим.Реалії», суд відхилив апеляційну скаргу.

Перед цим під час судового засідання підконтрольний Кремлю старший прокурор Криму Володимир Чухрін наполягав на тому, що «діяльність Меджлісу становить загрозу безпеці держави і суспільству».

Сторона захисту, адвокати Марина Агальцова і Кирило Коротєєв, навели підстави для скасування рішення про заборону Меджлісу. Захист наполягав на тому, що Меджліс не може бути відповідачем, оскільки не є громадською організацією.

Ще однією підставою для скасування рішення про заборону Меджлісу адвокат Кирило Коротєєв назвав «не вірно визначену підсудність справи». Як вказав захисник, органи Меджлісу діють на території іншої держави (в Україні), таким чином, неможливо заборонити Меджліс кримськотатарського народу на території, де не діє антиекстремістське законодавство Росії.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу. Світова спільнота висловила рішучий протест у зв’язку з такими діями російської влади. Захист Меджлісу направив апеляцію до Верховного суду Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG