Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко в Ізраїлі: смерть Переса – це втрата не лише Ізраїлю, а й усього світу


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко, який в Єрусалимі бере участь у церемонії прощання з колишнім президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, заявив, що смерть Переса – це «втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу».

«Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес – видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу», – висловив співчуття ізраїльському народові Порошенко, якого цитує прес-служба адміністрації президента.

30 вересня до Ізраїлю прибувають лідери держав світу для участі в похороні Переса.

За попередніми даними, попрощатися з Пересом мають близько 70 представників країн світу, зокрема президент США Барак Обама, колишній американський лідер Білл Клінтон, британський принц Чарльз. Силові структури перебувають у стані підвищеної готовності, перекрито дороги, чергують тисячі поліцейських.

29 вересня близько 30 тисяч людей прийшли, щоб попрощатися з Пересом, труну з тілом якого виставили на площі перед будівлею парламенту в Єрусалимі.

Колишній президент Ізраїлю і лауреат Нобелівської премії 93-річний Шимон Перес помер 28 вересня після обширного інсульту. Поховають його сьогодні на горі Герцля, національному кладовищі Ізраїлю в Єрусалимі.

XS
SM
MD
LG