Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі троє військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу унаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув, троє поранені, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок обстрілу в Верхньоторецькому.

Він зазначив, що вчора на луганському напрямку підтримувані Росією бойовики переважно застосовували легкеозброєння, хоча й зафіксований один короткотривалий мінометний обстріл.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, порушення перемир’я були біля Новгородського, Верхньоторецького і Авдіївки.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку були порушення перемир’я біля Мар’їнки, Старогнатівки і на ділянці фронту Талаківка – Широкине, сепаратисти застосовували легке озброєння і БМП.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах Горлівки, селища Зайцеве, Михайлівки, Ясинуватої і села Саханка. Луганські сепаратисти заявляють про три обстріли з боку українських військових упродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG