Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: Орлова ще підозрюють у перешкоджанні проведенню мітингу в лютому 2014 року


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Правоохоронці оголосили нову підозру депутатові Одеської міськради, колишньому заступникові голови Одеської облдержадміністрації Олександрові Орлову.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, Орлова підозрюють у незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства.

«Встановлено, що колишній посадовець у змові з іншими особами давав вказівки щодо силового припинення озброєними особами мирного зібрання громадян 19 лютого 2014 року на площі перед будівлею облдержадміністрації», – мовиться у повідомленні.

Прокуратура звернулася в суд про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

22 вересня слідчі повідомили про підозру Орлову в організації масових заворушень. 23 вересня суд обрав Орлову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 8 мільйонів гривень. Орлов був звільнений з СІЗО під заставу. Адвокати подали апеляційну скаргу на рішення суду.

Також його захисники наполягають, що всі звинувачення незаконні й необґрунтовані. В «Опозиційному блоці» заявляють, що всі звинувачення, висунуті проти Орлова, «абсурдні й сфабриковані».

19 лютого 2014 року в Одесі поблизу будівлі облдержадміністрації група невідомих, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, скоїла напад на учасників мирного пікету проти вбивств представників Євромайдану у Києві та спричинила тілесні ушкодження й пошкодила майно. Зокрема, тоді операторові телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, операторові «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської правди».

XS
SM
MD
LG