Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: заяви про загрозу руйнування станції метро «Героїв Дніпра» є безпідставними


Акція протесту проти будівництва торговельно-розважального центру на станції метро «Героїв Дніпра», Київ, 12 вересня 2016 року
Акція протесту проти будівництва торговельно-розважального центру на станції метро «Героїв Дніпра», Київ, 12 вересня 2016 року

Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що побоювання щодо можливості руйнування станції метро «Героїв Дніпра» через будівельні роботи там не мають підстав.

Кличко запевнив, що на сьогодні на «Героїв Дніпра» тривають роботи з планового укріплення станції й облаштування гідроізоляції.

«Зараз роботи на станції «Героїв Дніпра» сприймаються частиною мешканців негативно, деякі політики підігрівають ситуацію. Хочу нагадати: зараз відбувається укріплення станції. Нам потрібно її відремонтувати, укріпити. Роботи виконує компанія «Метробуд», яка будувала цю станцію. І всі спекуляції, що станція нібито завалиться, не мають жодних підстав», – йдеться в коментарі Кличка, поширеному його прес-службою.

Мер також пообіцяв, що будівництво торговельного центру над станцією метро «Героїв Дніпра» відбуватиметься лише за згоди громади.

Станція метро «Героїв Дніпра» у Києві покрилася тріщинами після того, як прямо над нею почалося будівництво торгово-розважального центру. Місцеві жителі протестують проти будівництва. Кілька разів на засіданнях сесії Київради мешканці просили депутатів і міського голову зупинити будівельні роботи, оскільки вважають, що це може призвести до аварії й трагічних наслідків. 29 вересня відбулися призначені київською владою громадські слухання з приводу будівництва ТРЦ на «Героїв Дніпра». Їх результати мають передати до КМДА для опрацювання. Тим часом, будівельні роботи тривають.

Влада із забудовником запевняють: все законно, пасажирам нічого не загрожує. Комунальне підприємство «Київський метрополітен» також заявляло про відсутність небезпеки для пасажирів на станції метро через тріщину платформи.

XS
SM
MD
LG