Доступність посилання

ТОП новини

САП: у справі щодо «чорної бухгалтерії» готові три проекти підозр «дуже відомим людям»


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що в розслідуванні щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів уже готові три проекти підозр «дуже відомим людям». Про це він сказав у коментарі телеканалу «112 Україна».

«Є, але ці підозри треба підкріпити доказами, щоб було з чим іти до суду. Проекти підозр у мене на столі лежать. Поки три. Це люди дуже відомі», – сказав Холодницький.

Раніше, 29 вересня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про передачу НАБУ кількох оригінальних аркушів так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. У НАБУ підтвердили отримання цих документів.

Екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із «БПП» Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, повідомили, що так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

XS
SM
MD
LG