Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд обмежив час для ознайомлення захисту з матеріалами справи Корнійця


Олександр Корнієць
Олександр Корнієць

Печерський райсуд Києва підтримав клопотання прокурора і обмежив час для ознайомлення захисту з матеріалами справи колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і його сестри Лариси Прокопенко, підозрюваних у вимаганні, повідомляє Генпрокуратура України.

За повідомленням, сторона обвинувачення звернулася з таким клопотанням до суду через те, що захист Корнійця ухилявся від ознайомлення з матеріалами справи.

Як заявили в ГПУ, суд встановив термін для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 10 жовтня, після завершення цього строку обвинувальний акт направлять до суду для розгляду по суті.

«У зв’язку з переховуванням підозрюваних від органів слідства, неприбуттям на неодноразові виклики до слідчого і неповідомленням про місце свого перебування 07.09.2016 досудове розслідування у кримінальному провадженні було зупинено. На даний час місце перебування підозрюваних встановлено, у зв’язку з чим досудове розслідування відновлено», – мовиться в повідомленні.

На початку липня 2015 року колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника керівника ГСУ Генпрокуратури України Володимира Шапакіна затримали, за даними ГПУ, під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявили близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами, повідомляли в прокуратурі.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень – Олександрові Корнійцю, він вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» до суду. Наразі триває судовий розгляд цієї справи.

XS
SM
MD
LG