Доступність посилання

ТОП новини

У НАНУ заявили, що позбавлять радника Путіна звання академіка тільки наступної весни


Сергій Глазьєв, архівне фото
Сергій Глазьєв, архівне фото

Національна академія наук України має намір позбавити радника президента Росії Володимира Путіна звання академіка на щорічних загальних зборах орієнтовно у квітні 2017 року, повідомило агентство «Українські новини» з посиланням на прес-службу НАНУ.

Як пояснили у прес-службі, таке рішення можуть ухвалити тільки загальні збори академії, що відбуваються раз на рік, і найближчі такі збори можуть відбутися десь у квітні наступного року.

У четвер відділення економіки Національної академії наук України на своїх зборах вирішило ініціювати позбавлення радника президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергія Глазьєва, підозрюваного у причетності до зазіхання на територіальну цілісність України, звання іноземного члена НАНУ. Але тоді

Тоді збори вирішили звернутися до президії НАНУ з проханням провести загальні збори, необхідні для такого позбавлення звання, позачергово.

До літа у статуті НАНУ не було передбачено процедури примусового виключення з членів організації, але в липні Міністерство юстиції України затвердило новий статут, що передбачає два способи позбавлення звання: за власним бажанням і рішенням загальних зборів, якщо діяльність такого вченого суперечить статутові.

Раніше економічне відділення Національної академії наук зверталось до Сергія Глазьєва із закликом самому вийти з членів НАНУ, однак той відмовився.

У серпні Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18 російським посадовцям, серед яких був і Сергій Глазьєв, у вчиненні злочинів проти національної безпеки України.

Глазьєв є іноземним членом НАН України з 2009 року.

XS
SM
MD
LG