Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський провів на стадіоні в Тбілісі месу


Папа Римський Франциск у Тбілісі, 30 вересня 2016 року
Папа Римський Франциск у Тбілісі, 30 вересня 2016 року

Папа Римський Франциск провів на стадіоні в Тбілісі месу на другий день своєї поїздки на Кавказ, який орієнтований на проповіді релігійної терпимості і миру.

У своїй проповіді Франциск закликав католиків знайти розраду в Богові, а не бути «засмученими відсутністю гармонії навколо нас».

Грузинська православна церква вирішила не відправляти офіційну делегацію на месу на стадіоні імені Михайла Месхі, кажучи, що православні віряни не можуть брати участь в католицьких службах.

У Грузії проживають переважно християни східного обряду, але, за оцінками Ватикану, в цій країні є також католицька меншина – 2,5 відсотка.

Після прибуття в Тбілісі 30 вересня Франциск зустрівся з президентом Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі і закликав до поваги міжнародного права і суверенних прав народів.

Його заява, хоч і виважена, розглядалася як неявна критика Росії, яка тримає військовий контингент в сепаратистських регіонах Грузії Абхазії та Південної Осетії.

2 жовтня понтифік вирушить до Баку для участі в літургії у католицькому храмі Непорочного зачаття Діви Марії. Пізніше він відвідає меморіал загиблих у боротьбі за незалежність і зустрінеться з керівниками уряду. Візит папи до Азербайджану завершиться низкою міжрелігійних зустрічей, в тому числі в мечеті імені Гейдара Алієва.

XS
SM
MD
LG