Доступність посилання

ТОП новини

До ув’язненого в Росії Кольченка не пускають українського консула – Афанасьєв


Олександр Кольченко
Олександр Кольченко

Колишній політв’язень Геннадій Афанасьєв заявляє, що до засудженого у Росії українця Олександра Кольченка не пускають українського консула.

«Сьогодні члени Челябінської громадської спостережної комісії Ольга Фролова і Діна Латипова відвідали Сашу Кольченка. Настрій нормальний...Саша каже, що тепер затримок з передачею йому листів немає….Що дуже прикро, так це відмова у зустрічі з консулом. Ми будемо працювати над цим далі. На наступний візит вимагатимемо рішучих пояснень від начальника колонії, якого сьогодні членам ГСК не вдалося побачити», – написав 30 вересня на своїй сторінці в Facebook Афанасьєв, посилаюсь на дані спостерігачів.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Росією Криму. Інший фігурант справи – Олександр Кольченко – отримав 10 років колонії суворого режиму.

Засуджені і правозахисні організації вважають звинувачення необґрунтованими і політично мотивованими. Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав їх політв’язнями.

Олександр Кольченко відбуває покарання у Копейську Челябінської області.

XS
SM
MD
LG