Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив термін тримання під вартою екс-регіонала Медяника


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва 1 жовтня продовжив арешт колишньому члену Партії регіонів Володимиру Медянику. Він оголосив голодування до проведення перехресного допиту його та свідків, заявив адвокат Медяника Кім Веремійчик в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Сьогодні під час судового засідання, яке тривало три дні, слідча суддя Печерського районного суду Остапчук оголосила резолютивну частину свого рішення, що строк тримання Медяника під вартою має бути подовжено на 60 днів. І зараз він перебуває в ізоляторі СБУ», – пояснивВеремійчик.

За його словами, Медяник припинить голодування, коли сторона обвинувачення проведе слідчі дії.

«Йдеться і про одночасний допит основних свідків обвинувачення, на яких ґрунтується підозра, з нашим підзахисним. Ці клопотання були задоволені ще на початку вересня, але Генпрокуратура впродовж місяця ігнорувала проведення даних слідчих дій», – сказав адвокат.

Він додав, що прокурор Павло Кожухівський, який підтримував сторону обвинувачення, повідомив, що неможливість проведення перехресного допиту пов’язана з тим, що Медяник перебуває під вартою, а свідки не проживають на території міста Києва.

Медяника було затримано 6 серпня в рамках справи Єфремова. 8 серпня Печерський райсуд Києва обрав Медянику запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб.

Медяник підозрюється в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

XS
SM
MD
LG