Доступність посилання

ТОП новини

Арабські країни закликали ООН втрутитися й зупинити бомбардування сирійського Алеппо


Після бомбардувань у «повстанській» частині Алеппо, фото 29 вересня 2016 року
Після бомбардувань у «повстанській» частині Алеппо, фото 29 вересня 2016 року

Арабські країни-члени Ради співпраці Перської затоки звернулися в суботу до Організації Об’єднаних Націй із вимогою втрутитися й домогтися зупинення повітряних ударів авіації влади Сирії і Росії в місті Алеппо, внаслідок яких загинули сотні цивільних людей.

Як заявили Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Кувейт, Оман і Катар – країни, де при владі перебувають суніти, – ці повітряні удари систематично знищують частину міста і становлять «кричущу агресію, що суперечить міжнародному праву».

За повідомленнями, Франція працює над проектом резолюції Ради безпеки ООН, що мала б закликати до перемир’я в Алеппо і назвати будь-яку країну, що виступить проти нього, винною у воєнних злочинах. Наразі не ясно, які перспективи має такий текст у Раді безпеки, де Росія має право вето.

Перемир’я в Сирії, зокрема і в Алеппо, про яке домовлялися Вашингтон і Москва, вже було оголошене, та минулого місяця воно зірвалося. Після цього сирійські урядові війська і їхні союзники за підтримки повітряних ударів Росії почали наступ на оточену східну частину міста Алеппо, яку контролюють супротивники режиму і в якій перебувають також сотні тисяч цивільних мешканців. Цей наступ, у першу чергу повітряні бомбові й ракетні удари сирійської і російської авіації, призвів до загибелі вже сотень мирних мешканців і значних нових руйнувань. У першу чергу ці удари спрямовані проти лікарень та шляхів і інфраструктури постачання оточеної частини міста. Попри широку міжнародну критику, і Дамаск, і Москва заявляють, що не зупинять цього наступу.

XS
SM
MD
LG