Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ спростували конфлікт з військовими і перестрілку у Гранітному під час спецоперації 


©Shutterstock
©Shutterstock

Речниця СБУ Олена Гітлянська спростувала факт перестрілки та конфлікт між співробітниками Служби безпеки та військовими 30-ї окремої механізованої бригади під час спецоперації проти контрабанди у Гранітному 1 жовтня. Про це Гітлянська написала на сторінці у Facebook.

«Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими 30-ї бригади затримали у Гранітному два автобуси з товарами широкого вжитку, які підприємці намагались незаконно перемістити на тимчасово окуповані території. Спецоперація відбулась 1 жовтня. Наразі тривають слідчі дії. Інформація про перестрілки, конфлікти між нашими співробітниками та військовими не відповідає дійсності», – заявила Гітлянська.

Заява представниці СБУ з’явилася після того, як заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука звинуватив Службу безпеки України у «кришуванні» незаконного переміщення товарів через лінію розмежування на сході України. За його словами, під час операції з протидії контрабанді на Донеччині відбулася перестрілка між військовими 30-ї окремої механізованої бригади і представниками СБУ. В результаті, як заявив Тука, один військовий був поранений.

Георгій Тука і раніше заявляв про значні обсяги контрабанди на Донбасі зацікавленість у цьому окремих українських військових, і вказував суму проходження однієї контрабандної фури – до 250 тисяч гривень. Військове керівництво цих заяв не підтверджує.

На Донбасі вздовж лінії розмежування працюють міжвідомчі мобільні групи, завдання яких – запобігти несанкціонованим вантажам як на території, підконтрольній бойовикам, так і в зворотному напрямку.

XS
SM
MD
LG