Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Росія 5 разів відмовила Україні в екстрадиції Януковича і 3 рази – Азарова


Микола Азаров і Віктор Янукович (фото архівне)
Микола Азаров і Віктор Янукович (фото архівне)

Росія 5 разів відмовила Україні в екстрадиції колишнього президента Віктора Януковича і 3 рази – у видачі екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю агенції «Українські новини».

«Щодо Януковича нам відмовили 5 разів на екстрадицію. Ми зверталися про його видачу в рамках п’яти окремих кримінальних проваджень. Стосовно Азарова, то 3 рази ми отримували таку відмову», – повідомив Єнін.

За його словами, Росія обґрунтовувала відмови «політичним» характером переслідування Віктора Януковича.

Російська сторона поки не підтверджує і не заперечує кількості офіційних відмов у видачі Януковича і Азарова.

Екс-президент Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Слідом за ним Україну покинув і екс-прем’єр Микола Азаров. Відтоді, за останніми даними, вони переховуються на території Росії.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Миколу Азарова в Україні звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

XS
SM
MD
LG