Доступність посилання

ТОП новини

Референдум в Угорщині щодо квот ЄС на розселення мігрантів не відбувся – попередні дані


Більшість громадян Угорщини, які прийшли на референдум 2 жовтня, як виглядає, відкинули квоти на розселення мігрантів у ЄС. Однак, як свідчать попередні дані, що явка виборців не досягла необхідних 50%, що робить голосування недійсним.

Як повідомив заступник голови правлячої в Угорщині партії «ФІДЕС» Гергей Гуляш, лише 45 відсотків з 8-мільйонного числа виборців віддали свої голоси на референдумі. Тим не менше, політик назвав результат «переконливою перемогою всіх, хто відкидає план розселення».

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який виступає проти дозволу сирійським біженцям та іншим мігрантам оселятися в Європі заявив, що незалежно від того відбувся референдум чи ні, він матиме «правові наслідки», однак які саме він не уточнив.

Раніше Орбан казав, що наступного тижня поїде до Брюсселя на переговори про квоти щодо мігрантів.

Радикальна права опозиційна партія «Йоббік» назвала референдум «фіаско» і закликала Орбана піти у відставку, якщо голосування підтвердиться недійсним.

Угорщина раніше вже відкинула затверджений минулого року в ЄС план, згідно з яким близько 120 тисяч мігрантів мають бути розподілені по всіх країнах ЄС за наперед визначеними у Брюсселі квотами. Разом зі Словаччиною Угорщина оскаржує цей план у європейських судових інституціях.

XS
SM
MD
LG