Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Фейгін подав заявку на зустріч в СІЗО Москви із затриманим журналістом «Укрінформу»


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Адвокат Марк Фейгін прибув минулої ночі до СІЗО «Лефортово» у російській столиці Москві, де подав заявку на зустріч із затриманим кореспондентом агенції «Укрінформ» Романом Сущенком. Про це повідомив адвокат на сторінці у Twitter. Українська інформагенція і дружина журналіста Анжела Сущенко, як повідомляється, уклали угоду про захист Романа Сущенка із Фейгіним.

«Вночі я вже був біля в'язниці «Лефортово», щоб внести себе до списку на відвідування Сущенка. Тут нині тижнями адвокати пробиваються до підзахисних. Сподіваюся, що органи ФСБ не будуть чинити перешкод для зустрічі з моїм довірителем Романом Сущенком і забезпечать його право на захист», – повідомив Фейгін.

Тим часом речниця МЗС України Мар'яна Беца через соцмережі повідомила, що МЗС з'ясовує обставини затримання Романа Сущенка в Москві, а також питання доступу українських консулів. До того, схожу заяву зробив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українського журналіста Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

«Укрінформ» звернувся із закликом до журналістської спільноти стати на захист колеги, а також за допомогою до міжнародних правозахисних організацій, дипломатичних установ України та іноземних держав сприяти звільненню Романа. В агенції назвали затримання Сущенка спланованою провокацією.

Роман Сущенко працює в інформагенції «Укрінформ» з 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агенства у Франції.

XS
SM
MD
LG